Sporting'70 A1 wint na vermakelijke eerste helft in Culenborg

Sporting 70 JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 03

12 maart 2016 14:00

Sokhal, R.

Met een zonnetje over het veld werd om 14.00 uur in Culemborg afgetrapt. Sporting’70 A1 en Focus’07 maakten er in de eerste helft een vermakelijk duel van. De ruststand had wel    2-6 kunnen zijn. Het werd de helft. Sporting’70 A1 begon goed en trok gelijk ten aanval. Nodig om bovenin mee te blijven doen en de drie punten mee naar Utrecht te nemen. Het nut daarvan bleek later in de middag. Jonathan verloor bij Magreb waardoor van plaats drie naar twee op de ranglijst werd geklommen. Vriendenschaar maakte geen fout en won.

Het duurde even voor de eerste treffer op het elektronische scorebord verscheen. Diverse mogelijkheden strandden in het strafschopgebied. Focus’07 kon daar weinig tegenover stellen. Voetbal blijft onvoorspelbaar, de eerste kans bood zich voor de gastheren aan, randje buitenspel. Een bal op de paal. Sporting’70 liet zich er niet van de wijs brengen en bleef bij vlagen goed combineren. Een vlotte combinatie deed de bal bij Jouke links in het strafschopgebied belanden. Diagonaal verdween de bal in de verre rechter hoek. Sporting’70 drukte daarna door. Luuk zag een voorzet in de verre linkerhoek in het doel belanden door een niet adequaat reagerende keeper. En dat vond de keeper kennelijk nog niet genoeg. Jouke kon vanaf links in het strafschopgebied in marcheren en schoot in de korte hoek. Wat de keeper nu precies deed was een raadsel maar de bal caramboleerde via hem in het doel. Berend schoot op de paal. Luuk nam de bal ineens op de slof maar de keeper stond nu goed. En zo werden nog enkele kansen om zeep geholpen omdat er steeds een been tussen zat of het vizier niet op scherp stond. Een verdedigingsfout bood de mogelijkheid voor Focus’07 om een tegentreffer te maken. Voor een leeg doel werd de linkerpaal geraakt. Ruststand geen 2-6 maar 1-3.

De tweede helft was stukken minder aantrekkelijk. Een lager tempo en slordig spel lag er aan ten grondslag. En desondanks dat  kwamen er nog kansen. Noam schoot hard op de paal. Jouke kwam alleen op de keeper af maar zijn stift mislukte door goed ingrijpen van de  keeper. Een vierde treffer zou aan elke illusie van Focus’07 een einde hebben gemaakt. Balverlies van Sporting’70 leidde de tegentreffer in. Een snelle counter zorgde er voor dat nr. 10 va Focus’07 alleen voor Koen verscheen. Hij verzaakte niet. Focus’07 kon niet de power leveren die een paar wedstrijden terug DOSC kon opbrengen. DOSC kwam van 0-3 terug in de wedstrijd tot 3-3. Bovendien speelde Sporting’70 nu ook beter. Na een forse overtreding kon een speler van Focus’07 met zijn tweede gele kaart douchen. Daarmee verdween elke dreiging richting Koen.

In de rust bracht Cas, zijn zus en vader een bezoek aan de A1 en de staf. Dat werd door iedereen zeer op prijs gesteld. Hij had er zichtbaar plezier in en groette iedereen uitbundig.

Opstelling: Koen, Noam, Thai, Enzo, Luuk (Willem), David (Bram), Carel, Jouke, Kaan (Enzo), Berend, Wouter. Gijs was de onvermurwbare grensrechter.