Koploper cvv Vriendenschaar komt langszij Sporting’70 A1

Vriendenschaar A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 03

5 maart 2016 15:00

Breukelen, G.M. van

Een echte kraker werd het niet, tegen de koploper uit Culemborg. Daarvoor was de wedstrijd niet goed genoeg. De punten werden gedeeld waarmee de gasten het meeste baat hebben, ze houden Sporting’70 A1 op drie punten. Het kampioenschap is niet meer in eigen handen en alleen mogelijk als de Jonathan en Vriendenschaar steken laten vallen en natuurlijk Sporting’70 alles wint. In het voetballen is alles mogelijk maar de kans moet daarop moet toch klein worden geacht.

Opstelling: Koen, Enzo, Tjai, Luuk, Bram, David, Jouke, Morritz (Noam), Wouter, Carel en Berend (Kaan). Afwezig: Cas, Duco, Gijs en Michael.

Vriendenschaar begon goed en zette Sporting’70 stevig onder druk. Met de helft van het voetbalveld had kunnen worden volstaan. Sporting’70 kwam nauwelijks over de middenlijn. Die druk van Vriendenschaar leverde geen echt grote kansen op. Daarvoor waren de schoten op doel te onnauwkeurig. Na 15-20 minuten voetbalde de A1 zich meer onder die druk uit en tekende zich meer een wedstrijd af. Vriendenschaar bleef de makkelijker voetballende ploeg maar dat nam niet weg dat er mogelijkheden voor Sporting’70 kwamen. Twee slechts, een vrije trap van David kon de keeper ternauwernood uit de rechterbovenhoek ranselen en Berend kon een voorzet niet over de doellijn krijgen. Een brilstand met rust.

Aan de tweede helft begon Sporting’70 niet goed. Vriendenschaar speelde wat meer op de aanval en werd dreigend. Sporting’70 kon de bal niet in de ploeg houden, de afvallende bal was altijd voor Vriendenschaar,  duels werden verloren. Langs de lijn dacht de harde kern dat een tegentreffer ieder moment kon vallen maar dat gebeurde wonderbaarlijk niet. Over en naast schieten, daar red je het niet mee.  De laatste 15 minuten kwam Sporting’70 meer onder de druk uit en kwam vaker bij de snelweg (doelzijde tegenstander). En wat niet werd verwacht gebeurde. Door de een paar verdedigers wel te verstaan. Een corner van David kwam ver voorbij de tweede paal waar Enzo de bal de bal kon terug koppen op Luuk. Vanwege zijn lengte was het een rake kopbal in de verre linker hoek. De ontlading was groot. Een analist langs de kant riep dat je het van de verdedigers maar moet hebben. Daar zat wel wat in. Zou Sporting’70 A1 de winst naar zich toe kunnen trekken, ondanks dat het grotendeels de onderliggende partij was? Nee helaas niet omdat Vriendenschaar de gelijkmaker liet aantekenen. In een mêlee van spelers voor het doel kon de bal diverse keren onvoldoende worden weggewerkt. Na diverse pogingen viel de bal uiteindelijk voor de voeten van een speler in het blauwzwart en de gelijkmaker was een feit. En eerlijk is eerlijk, met een gelijkspel mocht Sporting’70 niet ontevreden zijn. Vriendenschaar was de betere ploeg. Jammer dat een overwinning achterwege bleef. Het had de kampioensstrijd extra spannend gemaakt.