A1 Sporting'70 sleept overwinning uit het vuur

Sporting 70 JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 03

7 november 2015 14:30

Navest, J.

Op 1498 km van Camp Nou in Barcelona speelde de A1 de uitwedstrijd tegen JSV uit Nieuwegein. Als je de poort van het grote sportcomplex JSV door komt loop je tegen een bord aan waarop staat welke richting je moet opgaan om in Barcelona te komen. De A1 Sporting’70 moest die gedachte voor anderhalf uur op zij zetten. Het begon op een klein kunstgrasveld slordig tegen een beter JSV. Het speelde in een hoog tempo waardoor de A1 het met name achterin moeilijk had. De eerste kansen waren dan ook voor JSV. Maar JSV had het vizier niet op scherp staan. Dat je effectief kunt zijn bewees de A1; een snelle uitval en met gebruikmaking van de snelheid van Wouter was eigenlijk de eerste en beste kans raak. De bal verdween over de keeper in het doel. De A1 kreeg meer greep op de wedstrijd en kreeg mogelijkheden op meer. Het was schijn. JSV moest even de tegenslag verwerken en begon de druk op te voeren. En als die druk hoger wordt dan moet je onder die druk uit voetballen zoals dat zo mooi heet. De A1 lukte dat niet goed en ging fouten maken. Een hoge voorzet werd niet goed verwerkt en de spits kon net voor Koen binnen tikken. Balverlies van Bram leidde enkele minuten later de tweede tegentreffer in. David kon met een overtreding in het strafschopgebied de aanvaller tegen houden. De strafschop werd onberispelijk laag in de hoek ingeschoten.  Irritaties, praten waren het gevolg. De scheidsrechter stond niets toe en paste de gele kaart veelvuldig toe (Enzo en Cas). En toch richtte de A1 zich voor de rust weer op. Een uitval kwam voor de voeten van Wouter die in de hoogste versnelling op de keeper afstormde. Diagonaal vond de bal via de paal het doel. JSV speelde in de eerste helft beter maar de A1 bleek effectiever.

De rust bracht gelijk een ommekeer. Twee enorme kansen waren aan de A1 niet besteed. Jouke pegelde de bal op de paal. Wouter miste voor het doel. Daarna golfde het spel op en neer en er ontspon zich een ware wedstrijd.   Aan beide kanten dreigde steeds gevaar. Op 20 m afstand kreeg de A1 een vrije trap. Luuk schoot de bal loepzuiver links in de bovenhoek. De keeper was kansloos. Tussen lat en paal zat weinig ruimte. Hij heeft die gave niet van een vreemde. Dat is wekelijks te aanschouwen op de zondagochtend wanneer 7x7 wordt gespeeld. JSV liet zich niet vermurwen. JSV drong aan en na wat corners en voorzetten werd de afvallende bal hard laag in de rechterhoek geschoten. Koen zag in een mêlee van spelers de bal te laat en kon er niet bij. Gelukkig had A1 nog wat voor het laatst bewaart. Een lange diepe bal kwam voor de voeten van Jouke, die er eerder bij was dan de keeper. In het omspelen van de doelman werd hij tegen de grond getikt. David bezweek niet onder de druk en schoot raak. 3-4

Drie punten werden vooral in de tweede helft in een aantrekkelijke wedstrijd mee naar de Voorveldselaan genomen. De aansluiting met Vriendenschaar en Jonathan blijft in stand. Gezien het wedstrijdbeeld had JSV wel een punt verdiend. Maar zo gaat dat in het voetbal. En misschien zegt het wat over de kwaliteit van de A1, dat in de eerste helft niet goed speelde maar toch de overwinning in de tweede helft naar zich toe trok.