Sporting 70 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

11 mei 2014

Een natte dag. Een puike grasmat! Alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Amsvorde dat in theorie nog de nacompetitie in kon, Sporting dat al geruime tijd uitzichtloos het seizoen uitspeelt. Het wedstrijdbeeld leek op dat van vorige week. Een tegenstander in lichte degradatienood die geen enkel initiatief toont en Sporting dat heel veel balbezit heeft. Na tien minuten leverde het vele balbezit een treffer op. Berend nam aan op de borst en werkte beheerst af, een terechte 0-1. Enig gevaar van de thuisploeg was er in de eerste helft wel. Een kopbal uit een corner was prachtig gepareerd door Joey en Matthew herstelde zijn balverlies met een sliding op de doellijn. Twee wapenfeiten tegenover 75% balbezit voor Sporting dat met mooi aanvalsspel bij tijd en wijle gevaar stichtte voor het Amersfoortse doel. 0-1 was de ruststand.

De tweede helft proefde anders. De toeschouwers konden er geen vinger op leggen maar er was iets veranderd. Dit leverde dan ook binnen 10 minuten 2 doelpunten op. Wederom was het Berend met een doelpunt en ook Matthew pikte een goaltje mee. Na deze 10 minuten in de tweede helft was het creatieve brein van Sporting opgedroogd wat uitmondde in een gezapig verloop van de resterende 35 minuten. Een man stak er echter met kop en schouders boven uit. Het was Bas, in het veld gekomen na rust. Bas, die waarschijnlijk het mooie spel van de eerste tien minuten in de tweede helft veroorzaakte, speelden de wedstrijd van zijn leven! Koppend, aan de bal, verdedigend en aanvallen was het oogstrelend wat de goedlachse rechtsback op de mat legde.
Schokkend was het toen de trainer de magistrale invalbeurt van Bas wilde onderbreken met een publiekswissel. Beide teams, reservespelers en publiek kwamen in opstand waarop de trainer toch maar besloot om aanvoerder Jesse eraf te halen. Er werd opgelucht adem gehaald. Helaas kon de rest van het team niet mee met Bas zijn niveau en moest er zelfs nog een tegengoal worden geïncasseerd. Vlak voor tijd vloog een bal de winkelhaak in achter de goed keepende Joey. Een onverdiend maar fantastisch doelpunt.

3-1 was de uitslag. Toch een goede afsluiting van dit seizoen.