De eerste Nederlands Kampioen MA1: Sporting ‘70

Sporting 70 MO19-1

-

Sporting 70 NK Hoofdklaase MA

20 juni 2015 10:30

Afgelopen zaterdag 20 juni troffen de (beker-)winnaars van de Hoofdklasse MA 2014/2015 van de 4 KNVB districten elkaar bij Sporting '70. Er werd voor de eerste keer gestreden om de titel Nederlands Kampioen. Het initiatief werd enige weken geleden ingezet door teammanager MA1 Jan Egbert van Harsveld van Sporting. Hij benaderde begin juni de kampioenen van de regio’s Noord, Oost en Zuid. Enthousiaste reacties resulteerde dat zaterdag SJO De Held MA2 (Noord), FC Gelre MA1 (Oost – KNVB Beker winnaar), RKVV Emplina MA1 (Zuid I) de moeite namen om de reis naar Utrecht te ondernemen en te gaan strijden om de titel.

De  wedstrijden werden afgewerkt in een halve toernooivorm.  De winnaar ontving naast de 1e prijs ook de wisselbeker. Na een welkomstdrankje (koffie/thee) startte de 1ste ronde om 10.30 uur. Tussen de wedstrijden door konden teams gebruikmaken van het lunchbuffet. Alle wedstrijden verliepen op één vervelend voorval na probleemloos. Een speelster van Emplina raakte geblesseerd en moest uit voorzorg even langs het ziekenhuis. Om 15.30 uur was dan de eerste Nederlands Kampioen MA bekend.

Sporting ’70 mag zich voor één jaar zo noemen, FC Gelre werd keurig tweede, RKVV Emplina derde en het jonge SJO Held vierde. Na de prijsuitreiking kon men voor de terugreis zich nog tegoed doen aan patat en snacks.

Al met al een geslaagd initiatief welke in ieder geval op MA-niveau een vervolg krijgt en mogelijk gaat leiden tot een soortgelijk kampioenschap voor de toppers in de MB en MC.

Met dank aan Stefan Funnekotter (scheidsrechters) en Jan Egbert Harsveld van der Veen (organisatie)