B-junioren zaterdag, B1, hoofdklasse/1e klasse 1C(HB/134)Per.2 1kl3 nacompetitie

16 mei 2015 11:30

Scheidsrechter

Mathu, J.A.

Op zaterdag 16 mei stond de return van de eerste nacompetitie ronde op het programma. De Meern B2 was de tegenstander. In de eerste wedstrijd wist de B1 te winnen met 2-1. Dus de B1 begon met een voorsprong aan de return.

We speelden op het hoofdveld van De Meern. Het regende toen de wedstrijd begon. Het leek wel of we niet doorhadden wat er op het spel stond want binnen 2 minuten stonden we met 1-0 achter. We hadden het in het begin zwaar, we konden niet opbouwen en waren een beetje onder de indruk van de strijdlust van De Meern zonder echt kansen tegen te krijgen, bleef de stand een tijdje 1-0. We kwamen iets beter in het spel, en we scoorden ook een goal, die kwam volledig uit de lucht vallen. We hadden een doeltrap, Koen trapte een lange bal en de verdediging van de Meern vergat in te grijpen, Wouter pakte de bal op en schoot beheerst langs de keeper. Zo stond het ineens 1-1 en waren we weer door.

In de 2e helft wisten we dat de Meern zou komen en weer strijdlust zou gaan leveren. Dat laatste deden ze zeker, in totaal heeft de scheidsrechter zeven jongens van de Meern op de bon geslingerd. Ongeveer 10 minuten na rust kreeg Sporting een vrije trap rond de zestien meter. Wouter ging achter de bal staan en schoot de bal op doel, de keeper tikte de bal slecht weg en Berend kon attent reageren en kopte de 1-2 binnen. De Meern moest dus twee keer scoren. Deze kans leek niet groot want ze creëerden erg weinig. Sporting wist even later weer te scoren door een aanval over rechts. Mees wilde voorgeven maar dit werd nog verdedigd maar de bal viel weer voor Mees en die dacht niet na en schoot de 1-3 binnen. Nu leek de volgende ronde een feit. Vlak voor tijd scoorde de Meern nog de 2-3 door een van richting verandert schot. Maar dit zorgde niet voor verdere problemen.

De volgende ronde werd dus bereikt en de tegenstander daarvan is OSM. Aankomende zaterdag spelen we thuis en alle support is welkom.