0 - 5

Sporting 70 JO13-2

D-pupillen, D2, Groep 3 3

15 april 2015 18:30

Op de warmste dag van het jaar (tot nu toe) mocht de D2 aantreden tegen de D2 van CDW (2e klasser) in de kwartfinales van de beker. Leider Jan had verzocht om extra vroeg op Sporting te verzamelen om maar niet de kans te lopen te laat te zijn. Enigszins gehavend vertrokken wij met om 16.45 al naar Wijk bij Duurstede. Ole was geblesseerd, Detmer moest strijden met het schoolvoetbal en Mounir was ook afwezig. Geen files onderweg dus waren wij er zo, alleen Liesbeth was even de weg kwijt. De jongens draaiden een goede warming-up en werden moed ingesproken door Freek en Kyan.

1e helft

De jongens begonnen wat nerveus en dit resulteerde in een heel goede kans voor CDW. Een aanvaller van CDW mocht vanaf een meter of zes aanleggen maar keeper Koen bleef goed opletten en pakte de bal. Na zo’n 10 minuten had Femi één van zijn befaamde rushes en trok vanaf de achterlijn de bal terug op Thom die de 0-1 aantekende. Sporting bleef goed en verzorgd voetbal spelen. Na 20 minuten weer een befaamde corner van Daan die ze altijd goed indraait van links. De bal ging er niet in één keer in maar CDW kon de bal niet wegwerken en maakte een own goal. Een comfortabele 0-2. Sporting bleef goed druk houden op de tegenstander en aanval op aanval volgde. De druk op het doel van CDW werd groot en zo kon David voor de 0-3 zorgen. Niks aan de hand zou je zeggen maar de supporters waren de wedstrijd tegen SCH niet vergeten. Daar stonden de boys ook met 3-0 voor en werd het uiteindelijk 3-3. Met het vallen van de 3-0 was (een vermoeide) Detmer ook gearriveerd.

2e helft

Sporting ging door waar het gebleven was. Druk op de tegenstander en niets weggeven. Zo zette Femi tijdens een aanval twee keer de turbo er op en zette de bal strak voor naar Stijn die beheerst de 0-4 intikte. Nu moest de wedstrijd toch wel in de pocket zijn. Sporting verzaakte niet en bleef voetballen. Diep in de tweede helft kwam er vanuit het middenveld een schitterende pass van Daan op de vrijstaande Ismaël. Deze kon zo door lopen naar het doel en schoot de bal beheerst in de rechter benedenboek. De keeper zat er nog wel aan maar het schot was te hard.

Na 60 minuten klonk het eindsignaal. De jongens van D 2 hebben de ½ finale gehaald. Een hele prestatie. Nog één hindernis te gaan voor de finale.

Jongens, het was een prachtige wedstrijd waarin iedereen deed wat hij moest doen. De verdediging gaf niets weg, het middenveld heerste en de spitsen rondde de aanvallen mooi af. Een teamprestatie van formaat.