Loosdrecht D1

D-pupillen, D2, Groep 3 5

9 april 2015 19:00

Mansori, M. el

De lente is ingetreden en de boys van de D 2 waren klaar voor de bekerwedstrijd tegen Loosdrecht D1. Er waren een paar hele grote jongens bij van Loosdrecht maar daar waren de jongens van de D 2 niet van onder de indruk. Na een goede warming-up klonk om 19.00 uur het beginsignaal. De D 2 begon met veel druk te zetten op de tegenstander. De tegenstander kwam er niet uit maar Sporting kreeg ook geen echte kansen. Vanaf de zijkant was te zien dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde dan ook op en neer. Het resulteerde in de 1e helft in één grote kans van Femi die de bal helaas net naast schoof. Ook Loosdrecht kreeg 1 a 2 goede kansen maar keeper Koen stond goed op zijn post en liet wederom zien dat hij erg goed is in de één op één situaties. Loosdrecht kreeg ook verschillende corners en dat was elke keer weer billen knijpen met die grote jongens. Uit die corners werden de grote jongens van Loosdrecht niet bereikt. Dit kwam mede door keeper Koen die regelmatig de bal weg kon stompen of slaan. Zo werd de rust behaald met de brilstand 0-0.

De tweede helft een ongewijzigd beeld van de wedstrijd. Vele corners van Loosdrecht waar zij wederom geen voordeel uit konden halen. Sporting kreeg een paar kleine kansjes maar ook die monden niet uit in een doelpunt. Op het moment dat Thijs (tijdelijk) geblesseerd raakte kwam de ruimte voor Loosdrecht en zij scoorden 3 minuten voor tijd. Gelukkig voor de D 2 had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd en werd de goal geannuleerd. In de laatste 3 minuten gebeurde er weinig spannends meer en konden de spelers en supporters zich weer opmaken voor de strafschoppenserie.

Loosdrecht moest de eerste penalty nemen. Keeper Koen zat al goed in de wedstrijd en hij stopte gelijk de eerste strafschop. Achtereenvolgens faalden Stijn, Daan en Thom niet voor Sporting en Loosdrecht schoot de strafschoppen 2 en 3 er ook in. De tussenstand

3-2 voor Sporting. De vierde strafschop voor Sporting werd genomen door Femi. Hij schoot hem keurig in de linker benedenhoek. Echter, hij had niet gewacht op het fluitje van de scheids en moest zijn strafschop overnemen. Niks aan de hand. De tweede keer schoot Femi hem nog beter in de hoek. Nu kwam de vierde man van Loosdrecht. De aanloop volgde en hij schoot hem naast. Een luid gejuich klonk over de velden van Sporting. Sporting D2 naar de laatste 8 in de beker, en voorzover de schrijver weet ook de enige ploeg van Sporting die nog in de beker zit.

Ik kan zeggen dat de jongens hard gewerkt hebben en dan ook misschien wel het verdiend hebben om door te gaan naar de volgende ronde. Hierbij moet gezegd dat zij ook natuurlijk geïnspireerd werden door de harde kern van ouders van de D 2 en alle Sporting spelers en speelsters (die eigenlijk moesten trainen) om te zien welke killers de D 2 heeft met het nemen van de strafschoppen. Al met al weer een heerlijke bekeravond met een mooie ontknoping.