D2 bekert na thriller door naar laatste 16

SCH'44 D2

D-pupillen, D2, Groep 3 Tussenronde B

17 maart 2015 18:30

Reitsma, M

De D2 had de eer om voor de beker een tussenronde te moeten spelen tegen SCH’44 D 2op dinsdagavond 17 maart 2015. De warming up werd nog gedaan zonder kunstlicht en toen de wedstrijd begin had Nel de lampen aangedaan zodat de vele toeschouwers de bal konden zien rollen. Langs de kant was er een relaxte bekersfeer.

De wedstrijd begon iets later door vertragingen aan de kan van SCH’44. Leider Jan had al voorzichtig gepolst bij de leider van SCH’44 of hij een compleet team. Dat had hij maar wel met enige versterkingen uit de D 1. Wel keurig om te melden maar in strijd met het convenant tussen de clubs.

Sporting D 2 ging voortvarend van start en zette druk op SCH. Het leidde vooralsnog niet tot een doelpunt en de D 2 moest aan de bak bij enkele vlijmscherpe counters. Er was toch zeker één situatie waarbij de meeste supporters van Sporting dachten: Daar gaat de 0-1. Gelukkig had de spits zijn vizier niet op scherp en schoot de bal ruim naast. Even later weer een messcherpe counter waarbij een aanvaller van SCH alleen op Koen af kon gaan. Koen met zijn robuuste lijf uit het doel om het doel te verkleinen. Daar schrok die aanvaller zo van dat Koen de bal van zijn schoen kon plukken. Gelukkig nog steeds 0-0.

Even later pakte Thom, als spits, de bal op het middenveld op en speelde hem direct door op
Stijn. Die zag daar ergens in de verte Mounir staan en die kreeg een niet te missen kans. Hij miste ook niet en zo was het 1-0. Om deze tegenstander te verslaan moesten er echter snel zaken gedaan worden voor een onoverbrugbare stand. Dat deed de D 2 dan ook. Zo’n 5 minuten na de 1-0 werd er goed getikt en zo kreeg Ismaël de bal voor zijn voeten die hij richting kruising liet verdwijnen. Ja het stond 2-0. Niet veel later zette Mo zijn tegenstander goed onder druk en kon de bal ontfutselen van de tegenstander om er de 3-0 van te maken. Femi probeerde zijn (inmiddels befaamde) rushes uit te voeren. Hij had echter ook een snelle tegenstander dus het lukt niet altijd. Toch was Femi één keer te snel en zijn tegenstander kon niet anders dan hem vloeren. Penalty dus. Wie gaat hem nemen. Normaal Daan maar die was geblesseerd uitgevallen, Stijn ook niet want die was wissel en Thom stond ook in de wissel. Nadat een aantal spelers had aangegeven hem niet wilde nemen nam Thijs (als aanvoerder) zijn verantwoordelijkheid. Helaas miste hij. De ruststand 3-0 en geen vuiltje aan de lucht.

Ook in de tweede helft bleef de D2 kalm en beheerst voetballen. Ongeveer na een kwartier was er de eerste goede mogelijkheid voor SCH’44 en warempel hij lag in het netje 3-1. Nog niets aan het handje volgens de supporters. Echter, door de goal begon SCH’44 er weer in te geloven en de D2 kreeg het lastig. Hierdoor kon het gebeuren dat het in een tijdsbestek van 10 minuten 3-3 stond. Nog 3 minuten te gaan na de 3-3. De D 2 wist het even niet meer. Het fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter kwam als geroepen.

Omdat er toch een winnaar moest komen gelijk aan de strafschoppen. Deze sessie was zenuwslopend. SCH’44 miste zijn eerst strafschop al. Thom ging voor de 2e van Sporting maar schoot hem helaas op de paal (verkeerd polletje zei hij). De overige strafschoppen tot 5-5 gingen er in. De 6e voor Sporting ook. Toen miste een speler van SCH’44 zijn strafschop. De boys van de D2 waren dolblij en stonden te dansen op het veld en bedankten daarna het publiek voor hun steun.

Al met al een vermakelijke bekerwedstrijd zoals die moet zijn. Maar volgende keer even iets eerder de wedstrijd beslissen boys.