Sporting’70 D3 verliest dramatisch bij Jonathan 4-3 (0-2)

4 - 3

Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 46

11 april 2015 8:30

De D3 moest erg vroeg aantreden in Zeist om Jonathan D5 op te rollen. Geen probleem, iedereen was totaal wakker en in de kleedkamer bleek ook dat het hele team toewerkt naar het kampioenschap. Weliswaar zonder Jan -die bij de D2 moest invallen- gingen we zeer voortvarend te werk. Met gewoon leuk, goed, sprankelend voetbal werd Jonathan steeds meer onder druk gezet en de 1-0 werd afgedrukt door Tristan in de 10e minuut. Vlak voor rust was het Koen die vanaf links in de korte hoek de 2-0 maakte. Een lekkere ruststand met daarbij het goede gevoel dat de D3 gewoon te sterk speelt voor Jonathan om gevaarlijk te worden. Dan in de 2e helft, ca. 6e minuut, scoort Koen een mooie 3-0, de langs-de-lijn commentator hoor je zeggen: “dames en heren, in Zeist is het gedaan met de wedstrijd, Sporting’70 D3 trekt definitief de winst naar zich toe in een wedstrijd waarin ze volledig gedomineerd hebben”.

Internationaal is ook afgesproken dat de tegenstander op dat moment de “koppies laat hangen”.

Helaas heeft Jonathan D5 dit niet begrepen. Op een vreemde manier bleven ze gewoon voetballen -zoals ze dat de hele wedstrijd al deden- en daarbij ging Sporting achteruit spelen. Ongetwijfeld was er sprake van moeheid bij ons en een kwartier voor tijd maakt Jonathan 3-1.

Geen paniek, gewoon de wedstrijd uitspelen en met 3 punten naar huis. Dan 5 minuten later wordt het 3-2, Sporting voelt dat ze de grip op de wedstrijd kwijt raakt, de kracht is weg. Dan 5  minuten voor tijd maakt Jonathan 3-3, het thuispubliek staat op de banken, Sporting verkrampt. Natuurlijk moet die gifbeker op, in de laatste minuut scoort Jonathan 4-3.
Mijn complimenten gaan naar het team van Jonathan D5, ze hebben een onvergetelijke prestatie neergezet.

Ooit verloor Barcelona dramatisch van Real Madrid en trainer Johan Cruijff zei toen: ”dit is het beste wat ons had kunnen overkomen, nu worden we kampioen”

Ik zie parallellen, misschien een iets mindere coach maar wel een briljant team, heerlijk, we worden kampioen!