FC Utrecht D3

3 - 1

Sporting 70 JO13-2

4 februari 2015 18:00

Sporting D2 beschikt over een schare fanatieke supporters. Door één van die supporters is het gekomen dat de D2 op woensdag 4 februari 2015 mocht aantreden tegen de D3 van FC Utrecht. Dit team van de plaatselijk FC speelde voor de eerste keer een oefenwedstrijd op een groot veld. De D3 van Utrecht bestaat louter uit spelers die onder de 11 jaar zijn.

De Sporting spelers kwamen allen op eigen gelegenheid naar Zoudenbalch (het trainingscomplex van de FC).   Je zag ze al binnen komen met die gespannen koppies. Want ja, die van de FC zijn dan wel jonger maar weggespeeld worden willen wij niet. Omdat het eerste team van de FC ook moet trainen was er een veld sneeuwvrij en konden onze jongens op dat veld spelen.

Na zich omgekleed te hebben onder de tribune togen de boys naar het kunstgrasveld om onder bezielende leiding van Freek en Kyan te starten aan een serieuze warming up. In overleg met de trainer van de FC werd er 3 x 20 minuten gespeeld. Ik kon zien dat onze jongens er na de warming up klaar voor waren. Bovendien werden zij gesteund door zeker 30 opgetrommelde supporters.

Sporting D2 startte fel en kon het snelle tempo goed bijbenen. Je kon duidelijk zien dat onze jongens profijt hadden van hun fysieke gesteldheid. De jongens van de FC waren gemiddeld toch een stuk kleiner. Was het verschil dan alleen maar fysiek? Welnee, de D2 speelde ook nog eens goed en combineerde er lustig op los. De spelers van de FC konden het nauwelijks bijbenen. Ondanks een aantal goede aanvallen konden er niet echt kansen gecreëerd worden om een doelpunt te maken. Verdedigend werd ook niks weggegeven. De eerste 20 minuten werd dan ook afgesloten met de brilstand 0-0.

Na een korte pauze konden de wisselspelers hun kunnen laten zien. Gezegd moet worden dat de D2 het spel van de eerste 20 minuten goed doorzette. Men bleef druk zetten op de tegenstander en bleef goed voetballen. Dit mede door het goede combinatievoetbal. Dit team van Sporting wilde niet verliezen van de FC.  Zo kon het ook gebeuren dat er vanuit het middenveld een pass in de diepte werd gegeven. Femi rende er op af. De doelman en de laatste verdediger grepen niet adequaat genoeg in en Femi ging er vandoor met de bal en omzeilde daarmee tegelijkertijd ook de doelman. Femi liep bijna door tot de doellijn want die wilde hij niet missen. Hij miste niet en zo stond de D2 voor met 1-0.  De vreugde was groot bij het team en de begeleiding. Even later was er nog een levensgrote kans voor David om de wedstrijd op slot te gooien. Hij kon de aangeboden kans niet verzilveren. De voorsprong werd vastgehouden tot het fluitsignaal aan het einde van de tweede periode van 20 minuten.

Zou het dan toch? Kan de D2 van Sporting winnen van de D3 van FC Utrecht. De supporters geloofden er wel in (en de spelers denk ik ook). De derde periode van 20 minuten werd er door de D2 onrustiger en onnauwkeuriger gevoetbald. De FC kreeg wat meer ruimte en die benutten zij ook goed. Het kon dan ook niet uitblijven: een schot richting doel, Koen (de keeper) kon de bal niet klemvast houden en ja hoor daar was de gelijkmaker. De D2 ging niet bij de pakken neer zitten maar de ruimte tussen de middenvelders en de verdediging (in verdedigend opzicht) werd groter en groter, ondanks de constante aanwijzingen dat de verdediging dichter bij de middenvelders moest gaan staan. Hierdoor kreeg de FC steeds meer mogelijkheden om goede aanvallen op te zetten. Wederom kwam er een bal op Koen af die hij onvoldoende kon klemmen. De aanvallers van de FC waren er als de kippen bij en ja hoor een 2-1 achterstand. Toch probeerde de D2 om gelijk te komen en er waren een paar kleine kansjes (ook uit hoekschoppen) waar de boys van de D2 net niet genoeg het killer instinct hadden. Femi ging er af en toe weer als een razende vandoor maar miste een keer het overzicht om de bal naar de vrijstaande Thom te spelen die hem voor het inschieten had. En zo zal je zien valt er nog een goal aan de andere kant. Het moet gezegd, het was de fraaiste treffer van de avond. De boys van Sporting stapten toch enigszins teleur gesteld van het veld af. Iedereen (spelers, begeleiding en supporters) hadden gezien dat er meer in had gezeten dan deze 3-1 nederlaag. Maar ja dat is nu net het verschil tussen de beste spelertjes uit de gehele regio en onze D2.

Desalniettemin was het een zeer vermakelijke wedstrijd en hebben de boys van de D2 gestreden als leeuwen. Jammer dat de concentratie op het einde van de wedstrijd iets verslapte. Het was in ieder geval een heel mooie ervaring en misschien zal jullie vertoonde spel en sportiviteit tot meer, wie weet.

Een dergelijke ervaring is in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Uw verslaggever was een fanatiek meelevende supporter.