Mannen zondag, 2, 4e klasse 14

15 februari 2015 14:00

Scheidsrechter

Ruiter, T.H.J.

Onder een heerlijk zonnetje werd er een belangrijke pot gespeeld in Bussum. Bij winst zou Sporting de koppositie overnemen, wetende dat SDO nog een wedstrijd tegoed heeft.
Het was een spannende wedstrijd die alles had van een echte topper. Veel doelpunten, rode kaarten, schwalbes en aantrekkelijk voetbal.

De eerste minuten waren voor SDO. Ze zochten snel de lange pass, wat voor veel gevaar zorgden voor het Sporting goal. Het was dan ook SDO dat op voorsprong kwam. Een lange bal werd breed gelegd en beheerst afgerond, 0-1. Onder het gejoel van de meegereisde supporters kwam Sporting beter in het spel en nam het initiatief volledig over. De 1-1 viel niet lang na de openingstreffer en Sporting sloeg echt toe vlak voor de rust. Het publiek klapte nog voor de 1-2 van Sporting en pakte de telefoon om alle volgers op Twitter dit heugelijk feit mee te delen, toen de 1-3 al in het netje lag! Een klap voor de thuisploeg die het ook niet meer te boven kwam.
De tweede helft was spannend. SDO herpakte zich en drong steeds meer aan op een aansluitingstreffer. Deze kwam er ook na een mooi opgezette aanval over rechts 2-3. Gelukkig voor Sporting kon SDO niet doordrukken en scoorde Sporting zelfs de 2-4!
Alle spanning werd de scheidsrechter, die tot dan toe een goede wedstrijd floot, te veel. Hij gaf Tim een rode kaart voor vermeend natrappen en stuurde ook de rechtsbuiten van SDO van het veld. Onnodige kaarten maar de spanningswaarde van de wedstrijd bleef maar stijgen. De laatste minuten was het overleven voor Sporting. SDO bleef drukken en maakte wederom de aansluitingstreffer, 3-4. Ook na dit doelpunt kreeg SDO wat kansjes. De grootste was een van richting veranderde vrije bal die heerlijk gepareerd werd door Joey.

Zo slaagde Sporting erin om de punten weg te slepen uit Bussum. Sporting 2 doet weer volop mee in de strijd voor promotie!