Spartaan '20 MA1 - Sporting '70 MA1 1 – 6

1 - 6

Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A

28 februari 2015 12:00

Door het chaotische wedstrijdschema mochten we afgelopen zaterdag voor de 2de keer in 2 weken tegen Spartaan '20 aantreden. De eerste wedstrijd werd danwel eenvoudig gewonnen maar Spartaan thuis is gezien de uitslagen een ander verhaal. We waren dus gewaarschuwd. De vele blessures en uitleen aan VR2 betekende dat een aantal de pijntjes moesten verbijten. Anne Schmidt (MB1) kon de afwezigheid van keepster Tessy Ashman opvangen.
Zoals afgesproken zetten we direct druk op de tegenstander. Alles leek dan ook soepel te gaan verlopen toen Sterre de bal breed gaf op Michelle. Na maanden blessureleed gestart in basis gaf ze haar visitekaartje af - vanaf 20 meter in de kruising 0 - 1. Je zou denken: doorgaan, controleren en uitbouwen. Gek genoeg werden we juist slordiger in vooral de eindpass en was het aansluiting/overnemen niet goed. Hierdoor ontstond voor Spartaan toch af en toe de ruimte om de lange bal te spelen. Ondanks een veldoverwicht wisten we het niet te vertalen in doelpunten. Na 40 minuten kreeg hun rechtsbuiten de bal in de diepte aangespeeld en verschalkte met een hoge bal Anne 1 – 1. Dat waren we dus niet gewend een tegengoal. Onrust/frustraties, het zal toch niet?

In de rust een korte (donder-)speech van Valie in de hoop dat we de tweede helft anders zouden aanpakken. Wat er toen gebeurde gaf aan dat we als ploeg volwassen zijn geworden.

De meiden staken de koppen bij elkaar, pepten elkaar op en ver voor de scheids op de deur klopte stonden de dames op het veld om gretig aan de 2de helft te beginnen.

Voor het fluitsignaal nog even als team in een kring en toen volle bak er tegenaan. Met Jooske voor Puck en Zana voor Naomi gingen we de eerste 10 minuten als een wervelwind over onze tegenstander heen. Een gedreven Sterre nam het team bij de hand en in de 48ste minuut bediende zij gelegenheidspits Zana die de 1 – 2 binnenschoot. 2 minuten later slalomde Sterre links het 16-metergebied binnen en schoot de 1 - 3 simpel binnen. In de 53ste minuut was het weer raak. Sterre stuurde rechts Bo diep, die naar binnen sneed en Zana op maat bediende 1 - 4. Weer 5 minuten later gaf Eline  de bal diep op Bo die vanaf rechts schuin binnenschoot 1 – 5 . Toen was uiteraard de wedstrijd gespeeld maar het toetje kwam 10 minuten voor tijd. Een prachtige dubbele 1-2 in de 16 : Rabab – Sterre – Bo – Sterre liet de laatste de 1 – 6 en eindstand aantekenen. We zijn nu koploper met een beter doelsaldo (meeste goals en minst gepasseerde verdediging). We traden aan met de volgende speelsters:

Anne

Puck(Jooske) – Pien – Anniek – Zoe

Naomi (Zana) – Michelle – Sterre

Bo – Eline – Rabab

En zoals altijd waren ook de lang geblesseerden Coco en Jip er bij. Klasse meiden!

Dames complimenten voor de sportieve revanche op de 1ste helft maar ook voor de sportieve tegenstander Spartaan ’20 die bleven knokken tot het eind.

Wat verder gezegd mag worden is dat we zeer gastvrij werden ontvangen door het wedstrijdsecretariaat en begeleiding  van de Spartaan. Ze namen de tijd om ons netjes te verwijzen naar kleedkamer, veld etc.