2 - 3

Sporting 70 JO10-3JM

E-pupillen zaterdag, E7, 6e klasse 66

25 april 2015 9:30

De allerlaatste competitiewedstrijd alweer voor de E7. Tegenstander was ’t Goy, die alles al klaar hadden staan voor hun kampioensfeestje. Maar dat liep even anders dan gedacht…

Situatie vooraf was een gelijke stand, maar t’ Goy had een wedstrijd minder gespeeld en Sporting het betere doelsaldo. Beide teams voelden aan dat het om vandaag ging, en die spanning werd vertaald naar een enorme gedrevenheid. Vooral ook door onze jongens, die zich er niets van aantrokken dat er een paar reuzen bij de tegenstander rondliepen. Gelijk vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. Met leuk combinatiespel en een goede ondersteuning van achteruit. Wie anders dan Mees opende de score, op dat moment een verdiende voorsprong hoewel ’t Goy al een paar keer gevaarlijk gecounterd had.
Het 2e doelpunt van Sporting was daarom een heel belangrijke, tegelijkertijd ook een curieuze. Olav kwam in balbezit op rechts en gaf een perfecte pass op Yassir. Op dat moment was er ook de overtreding, Olav ging neer maar Yassir was al vertrokken en kon zo door richting het doel. De rebound van zijn schot werd door Mees tot doelpunt verwerkt, achteraf konden we stellen dat het een schoolvoorbeeld van de voordeelregel betrof: 2-0.
Olav moest het veld af en had wat tijd nodig om weer bij te komen. Maar aan de omzettingen in de verdediging lag het niet dat ’t Goy al snel de aansluitingstreffer liet aantekenen. Een prachtig aanval op een al even mooie manier afgerond. Gelukkig deed dat niets met onze jongens, vrij snel daarna maakte alweer Mees het verschil weer 2 met een hard schot in de rechterbovenhoek: 1-3 met de rust.
De tweede helft ging Sporting gewoon door met voetballen, ’t Goy met counteren. Aan beide kanten geen doelpunten, mede doordat grote Mees een paar heel belangrijke reddingen verrichtte, totdat een voordeelsituatie door onze verdediging verkeerd begrepen werd en het ineens toch weer 2-3 stond. En ondanks dat er bijna 5 minuten langer door gevoetbald werd gaf de E7 geen krimp meer: einduitslag 2-3, een collectieve prestatie van formaat!

En daarmee is de E7 vandaag in ieder geval de grote kampioen. Of het dat volgende week ook is, na de laatste wedstrijd van ’t Goy en de officiële afsluiting van de competitie, doet daar verder niets meer aan af. Maar we houden het natuurlijk wel in de gaten…