51'
Assist: Cas Reuling

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 33

21 februari 2015 11:00

DEV Doorn is een serieuze titelkandidaat in 2e klasse 33. Met die wetenschap ging de D1 in alle vroegte naar Doorn. Aldaar aangekomen was het vrij rustig omdat het merendeel van de wedstrijden was afgelast. Gelukkig kon de D1 op het kunstgras hoofdveld aantreden en ging het dus gewoon door. DEV Doorn zette vanaf het begin heel hoog druk waar Sporting veel moeite mee had. Sporting kon met geen mogelijkheid onder de druk uit voetballen en DEV Doorn kreeg meerdere kansen op een voorsprong. Een fantastisch keepende Thomas hield de D1 op dat moment in de wedstrijd. Het was dan ook aan hem te danken dat de D1 met een 0-0 stand kon gaan rusten. In de rust kreeg de verdediging het advies van Matthijs en David dat men korter en scherper moest gaan dekken. Jesse, Guido en Yves kregen als middenveld de boodschap mee dat ze nu echt alle duels moesten gaan winnen en dat men ook oog bleef houden voor de restverdediging bij counters.

Kennelijk hadden ze niet goed geluisterd want twee minuten na de hervatting van de tweede helft ging het middenrif in commissie in de fout en was de 1-0 achterstand een feit. Om de onheilstijding compleet te maken was er een hagelbui van bijbelse allure te Doorn gearriveerd. Dat was slecht nieuws voor een Sporting in nood. Echter daar waar je verwacht dat de koppies zouden gaan hangen werd de rug gerecht en ging de borst naar voren bij Sporting.

Daar waar Thomas de man was van de eerste helft was de nimmer versagende Tim de man die de wedstrijd ging laten kantelen. Als Der Kaiser Beckenbauer in zijn jonge jaren stak hij na een gruwelijke panna met grote stappen het middenveld over onderwijl  verslagen DEV Doorn spelers achterlatend. Nadat er een half DEV Doorn team op het natte kunstgras om zijn moeder riep gaf Tim de dodelijke eindpass naar Yves die niet langs de keeper kwam maar de attente Cees in de rebound wel, 1-1 !!.

Groot was de vreugde maar Sporting was er nog niet. Tim had dus de wedstrijd doen kantelen en toen Jesse zijn duel op het middenveld won en in één tijd Cas de diepte instuurde was het moment daar van de penalty. Guido werd omver geduwd en Flip is al jaren een zekerheidje qua penalties, 1-2 !!

Op de een of andere manier was DEV Doorn ondanks de positieve steun van coach Kees Jansma mentaal gebroken en kreeg Sporting vrij baan om er een monsterscore van te maken. Dat gebeurde niet en zou ook niet terecht zijn gezien de eerste helft.
Guido maakte nog wel de 1-3 via een hele snelle counter.

Dit was een must-win game voor de D1 en op naar de volgende.