E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 52

19 mei 2015 19:00

DEV Doorn E2  -  Sporting’70 E4

We speelden vandaag tegen het team dat 4e stond. Jules was er niet, maar we hadden Niels uit de E2 als invaller.

Het ging erg goed. We zetten veel druk en we hadden meer kansen. Er werd goed gecoacht en onze aanvallers maakten mooie acties. Na ongeveer een kwartier werd er heel mooi gescoord door Kasper: Na een goede corner van David maakte Alex een omhaal die net op de paal ging, en de rebound van Kasper zat erin.

Daarna ging het nog een tijdje gelijk op, tot de rust.

Onze coach zei dat het heel goed ging - dat ging het zeker - en dat we zo door moesten gaan. We konden zeker nog meer scoren in de tweede helft en dat we als we nog beter druk zetten we er voor konden zorgen dat zij nauwelijks van hun eigen helft kwamen.

In de tweede helft ging het minstens zo goed als in de eerste - veel druk, veel coaching en goede acties. Het werd al snel 0-2 door een schot van Nora. De keeper had geen kans.

De wens van de coach kwam min of meer uit - Doorn kwam niet vaak van hun eigen helft. Het eerstvolgende goal was wel van Doorn. Het stond 1-2.

Sporting gaf niet op, Doorn ook niet. Het was een mooie wedstrijd om te kijken en om te spelen, omdat de teams erg aan elkaar gewaagd waren en ongeveer van hetzelfde niveau waren.

Een tijdje hadden allebei de teams kansen. Het ging gelijk op, tot Niels Sporting met prachtige kopbal uit een corner - de scheidsrechter vroeg al of we op corners hadden geoefend - op 1-3 voorsprong bracht.

Sporting liet Doorn niet vaak dicht bij hun doel komen. Geen enkele van Doorns kansen ging erin. Dat kwam ook doordat keeper Luca een geweldige dag had vandaag. Hij hield elke bal uit het doel en vaak ook nog op een mooie manier.

Even later werd de bal opnieuw door Niels op een komische manier tegen de touwen gewerkt. De keeper van Doorn had de bal klem, maar liet hem weer los waardoor Niels hem voor open goal zo binnen kon schieten.

Vol zelfvertrouwen speelde Sporting door. Niemand was moe en iedereen deed zijn best om nog meer goals te maken. Dat pakte goed uit. David maakte weer later de 1-5. Nu kon er weinig meer misgaan. We bleven goed spelen. Doorn weliswaar ook, maar meer dan twee goals in de hele wedstrijd konden ze niet maken. Na de 2-5 bleven beide teams nog gewoon spelen. Het laatste goal was een mooi afstandsschot van Nora die net naast de kruising het net raakte. De keeper kon er niet bij.

Een tijdje later was de wedstrijd alweer afgelopen. We konden wat van onszelf leren, volgens de coach. Het coachen kwam niet alleen maar van de coach en door onze 'martelende' druk lukte het Doorn niet ons te verslaan. Bij de toernooien die nog komen kunnen we daar ook op letten.

Ondanks dat het niet bijzonder goed ging in de competitie, heeft Sporting het seizoen toch goed afgesloten.