Sporting 70 D 3 verliest kampioenswedstrijd van CDW

Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 46

2 mei 2015 10:15

2 mei CDW D 4 - Sporting 70 D 3    5-1  (0-1)

Vergezeld van veel supporters reisden we om 9.10 af naar Wijk bij Duurstede. De “opdracht” van vandaag was simpel: bij winst van de D 3 zouden we kampioen zijn. Bij een gelijkspel of bij winst van CDW zouden zij kampioen zijn. Mirac, Gijs en Tristan waren vandaag de afwezigen. Jens en Silvester waren hun vervangers. Coach Ed legde de tactiek in de kleedkamer uit. Het initiatief nemen, druk zetten, veld breed houden en de tegenstander terugdringen. In de eerste minuten wilde het nog even niet lukken: CDW –aanvallers sneden door onze verdediging heen maar ze slaagden er drie keer niet om Sipke te passeren. Dat was even schrikken voor onze supporters. Maar het team herpakte zich snel. Posities werden goed ingenomen en de bal werd nauwkeurig rondgespeeld. Mooie combinaties waren er te zien en er kwamen kleine schietkansen voor Koen en Ayman. Amira vocht felle duels als rechtsback met een snelle CDW –aanvaller maar ze bleef hem de baas. Silvester kwam er als middenvelder na 12 minuten in en gooide er meteen de turbo uit. Op een diepe bal vanuit het achterveld ging hij er achteraan, sprintte de laatste man er uit en kwam vrij voor de keeper die de geplaatste bal van Silvester nog net uit de hoek wist te tikken. Het veldoverwicht was voor Sporting, als CDW al wilde uitbreken was er Jens die enkele keren de aanvallen van CDW afbrak. Na bijna 20 minuten streden meerdere jongens op de rand van de zestien meter om de bal, Jan kapte hem terug en met een “punter” van zijn schoen verdween de bal precies tussen de armen van de keeper van de CDW en de lat in het doel: 0-1! Een mooie opsteker en verdiend want Sporting was sterker. Koen vocht op zijn verjaardag een paar felle duels uit met de CDW-linksback en kwam er een paar keer langs. Gideon maakte veel meters en zocht met veel medespelers de combinatie en ging de duels niet uit de weg. Ook Sem liet zich niet onbetuigd. Annan en Cemiel stonden geconcentreerd te verdedigen en sloten goed aan. Veel kansen waren er niet, een schot van Ayman werd nog geblokt en de keeper van CDW stond goed op te letten. RUST. De jongens en het meisje van CDW kreeg een stevige toespraak van hun coach. Ed hield het team bij de les en wisselde weer naar de beginopstelling van de wedstrijd. De tweede helft begon niet goed. Vanaf de aftrap staken de aanvallers van CDW ons middenveld over en passeerde onze verdedigers en voor Sipke was de bal ook onhoudbaar! 1-1. Dat was even slikken. Flink lawaai vanaf de tribune en CDW kreeg vleugels. Ze speelden snel en nauwkeurig over. Een uitbraak van hen werd met een hard schot afgesloten, Sipke had zijn hand op de bal maar die werd toch nog ingeschoten 2-1. Niet reglementair maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Omdat er nog meer dan 20 minuten te spelen waren was er nog geen man overboord. Toch bezorgde die twee snelle doelpunten wel een knauw bij ons en CDW geloofden er weer volop in. Een diepe bal op Koen werd door hem knap voorgezet op Robin die de bal hoog uit de lucht in een keer geweldig op haar wreef nam, een hard schot, eigenlijk schoot ze keeper van CDW omver (hij stond ook in de weg) maar die keeper sloeg de bal dus nog weg. Geen 2-2, heel jammer. We stonden achter dus moesten we risico nemen. Een kopkans voor Ayman ging op het nippertje mis, Dieuwertje stoomde een paar keer naar voren maar had pech in de afronding. We probeerden aan te blijven vallen maar de krachten vloeiden weg, de tegenstanders waren een maatje groter en met de steun van hun thuispubliek zochten de counters. Zo werden we een paar keer voetballend afgetroefd en uitgespeeld, jammer want de uitslag van 5-1 was echt geflatteerd te noemen.

Goed gevoetbald, gestreden en dan met die cijfers verliezen, zo raar kan soms een wedstrijd aflopen. 7 Wedstrijden gewonnen, drie verloren 48 doelpunten voor 17 tegen. Een mooie competitie was het D 3. Jullie trainers Hans, Hermine, Luca en Ria hebben samen met jullie er een sterk team van gemaakt. Voor de toeschouwers waren het leuke wedstrijden.