Blessurevrij

Sporting'70 blessurevrij is er voor jeugdspelers, ouders, trainers en coaches!
Doe de test (voor spelers): voorkom blessures

Waarom aandacht hiervoor?

In Nederland ontstaan tijdens het sporten 3,5 miljoen blessures. 1/6 daarvan zijn voetbalblessures. Het gaat dan om 620 000 blessures per jaar. Ook bij Sporting70 zien wij blessures bij onze voetballers. De KNVB en Consument en Veiligheid zijn een project gestart om blessures bij het voetbal terug te dringen.Wij proberen dit bij Sporting’70 op te pakken om ervoor te zorgen dat het aantal blessures vermindert én ervoor te zorgen dat de begeleiding bij blessures te verbetert.

Sporting'70 en blessures
Wil je meer weten over, of heb je een blessure? Loop er niet mee door en stel je vragen aan de SupportDesk

Zo is er kennis over de type blessures die op verschillende leeftijden kunnen ontstaan, bij jongens en bij meisjes, het materiaal gebruik (schoeisel, kleding, scheenbeschermers etc) en zijn er programma's voor de trainingen waarbij de belastbaarheid van het lijf gecontroleerd wordt vergroot. Dat zijn bijvoorbeeld kracht oefeningen voor bepaalde spiergroepen en soepelheidsoefeningen en effectieve oefeningen voor de warming-up voor de wedstrijd.

Sporting werkt samen met Luthmers fysiotherapie. Guus de Jager, ook bekend als 1e elftal speler, is namens Luthmers actief bij Sporting als fysiotherapeut en medisch begeleider.

Bestuur Sporting'70

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!