Meern De MO17-1

1 - 7

Sporting 70 MO17-1

12 januari 2019 13:20

Het was maar een oefenwedstrijd, maar toch…De tegenstander speelde naar eigen zeggen erg slecht, maar toch…Het was en is een 4e divisionist (als 4e geëindigd in Oost) en de MO17-1 won met 7-1! En de meiden waren heel erg blij na afloop. Dit spoelde het 'vervelende' gevoel van het najaar in één keer weg.

In de najaarscompetitie zijn wij namelijk niet verwend met overwinningen. Eén keer in de beker, één keer in de nacompetitie en twee keer tijdens een oefenwedstrijd. Voor de rest bracht ons het najaar dikke en minder dikke, verdiende en minder verdiende verliespartijen in de 4e klasse west. Het resultaat was een laatste plek in deze divisie en de keuze om in de voorjaarscompetitie in de hoofdklasse te gaan voetballen.

Sinds het laatste verslag voetbalden we in onze divisie nog tegen Excelsior (1-6 verlies), Rijnsburgse Boys (een afstraffing van 13-0), Alliance (0-4 verlies, goed gevoetbald en pas laat in de wedstrijd verloren), DSS (3-0 verlies, waarbij het leek dat we mee konden komen) en Feyenoord (0-8 verlies). De wedstrijd tegen Feyenoord was de laatste zet in onze beslissing om ‘terug’ te gaan naar de hoofdklasse. Het was misschien wel onze beste wedstrijd, maar we verloren dik en daar was niets op af te dingen. Kortom het niveau verschil tussen ons en de rest van onze divisie (en dan met name de bovenste 5) was (te) groot. En ondanks dat de meiden veel geleerd hebben is deze beslissing m.i. beter voor de moraal.

Na onze keuze voor de hoofdklasse speelden we nog nacompetitie tegen ploegen uit de 4e divisie Oost. De wedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem wonnen we verdiend, maar wel heel nipt. In de wedstrijd tegen Huizen waren we beter maar verloren we bijzonder ongelukkig, ook omdat we zelf niet wisten te scoren.

Onze twaalfde 4e divisieploeg dit seizoen was dus De Meern. En eindelijk lukte het. De meiden speelden prima. Kansen werden benut en voor de verandering liet de tegenstander een keer de kopjes hangen zodat wij in de 2e helft van 0-2 naar 1-7 konden uitlopen. En dat was volkomen verdiend. Sterker nog we raakten ook nog 2 keer de paal (2e helft) en hadden nog zeker 2 uitstekende kansen  (1e helft) die er niet ingingen. Dat is een leuke constatering omdat behoudens de eerste 25 minuten sommige meiden op een (dit seizoen) voor hen vreemde plek speelden, bovendien wisselden we 3x vijf meiden in één keer.

Het was onze no. 10 die de ban brak. Na twee mislukte pogingen van afstand (wat kreeg ze veel ruimte) gingen nummer drie en vier er van afstand wel in. Na de rust kwam De Meern snel op 1-2 maar wij wisten, bijna net zo snel de 1-3 te maken. De links buiten goochelde de 16 in, verloor de bal, die kwam voor de voeten van onze nummer 10, haar schot werd geblokt en kwam precies bij de linksbuiten terecht. Zij scoorde nu wel uit een lastige hoek. De 1-4 was wederom van onze nummer 10. Hier was een publiekswissel op zijn plaats. De 1-5 was uit een corner, op korte afstand snoeihard ingeschoten door een andere linksbuiten. De 1-6 was een prachtige kopbal in de kruising van de (gelegenheids) linkshalf na een vrije trap. En de 1-7 was van de spits na een indirecte vrije trap.

Alvorens we tegen Hoogland aan de competitie beginnen, rest ons zaterdag nog een wedstrijd tegen (wederom) een 4e Divisionist ( no13, OJC Rosmalen). Ik ben benieuwd!