MO17-1: flitsende start en toch fors verlies

6 - 1

Sporting 70 MO17-1

Groep 2 39

8 september 2018 10:45

Onze 2e en (voorlopig?) laatste bekerwedstrijd brengt ons op de fiets naar De Bilt waar de meiden mogen uitkomen tegen de JO15-3 van de plaatselijke FC.

Na een zeer goede start van de wedstrijd waarin de meiden voortdurend in de aanval zijn leidt onze (minimaal) 3e kans in de eerste 4 minuten tot de 0-1. Wat je noemt een flitsende start!

De coach van de tegenpartij grijpt meteen in en wisselt twee jongens en dat gaan we de rest van de wedstrijd merken, zij maken het verschil. Langzaam pakt FC De Bilt met snelle counters het initiatief. Toch hebben halverwege de 1e helft de meiden de 0-2 op de schoen. Helaas wordt de penalty niet benut omdat de keeper de bal uit het doel tikt. Vanuit de spelhervatting volgend op die penalty scoort FC De Bilt prompt de 1-1 een paar minuten later gevolgd door de 1-2. En die tik komen de meiden helaas niet meer te boven. Aan het einde van de 1e helft wordt het nog 1-3 en ondanks de uitgesproken hoop in de rust dat het, gezien ons spel, nog zeker niet gedaan is wordt het uiteindelijk 1-6.

Minimaal 4 doelpunten vallen ongeveer op dezelfde manier waarbij de 2-3 jongens de ruimtes goed belopen en op snelheid door onze verdediging komen. Voetballend zijn de meiden wellicht beter maar daar heb je aan het einde van de rit niet zoveel aan. Desondanks hebben ze geknokt en zijn ze blijven voetballen, maar 2-3 jongens maken helaas het verschil. Wel blijft na afloop de vraag hangen “Wat als de penalty wel benut was?”, maar dat zullen we helaas nooit weten.

Na de aanvankelijke teleurstelling is mijn conclusie dat deze winst van FC De Bilt niet onverdiend is en dat er voor ons sprake was van een waardevolle les in het overnemen van posities.

Op maandag kregen de meiden bovendien de kans de ‘kater’ weg te spoelen met een oefenwedstrijd tegen de MO19-2. In die wedstrijd bleek dat de les in elk geval binnen is gekomen, want het overnemen van posities ging al veel beter. Na drie keer 25 minuten was het bovendien 2-1 voor de MO17-1 en dat voelde best lekker. Van beide kanten waren er op basis van deze wedstrijd ook voldoende aanknopingspunten zodat het een waardevolle oefenwedstrijd is geweest die we vast nog wel een keer overdoen.