Groep 2 24

8 september 2018 8:30

Opstelling

He he, eindelijk is het dan zover, voor het eerst een potje om het eggie! Eens even kijken hoe de jongens de zomer uitgekomen zijn? De kleedkamer kwamen ze in ieder geval vol enthousiasme uit en op het veld direct met de bal aan de slag te gaan.

Maar zo enthousiast als ze het veld op kwamen zo timide leken ze de 1e paar minuten, misschien wel overdonderd door de drive van onze tegenstand uit Waterwijk in Almere, die de zeer enthousiaste aanwijzingen van hun begeleiders bijna blindelings opvolgde. Na 2 minuten was het helaas al raak, een vrijgegeven rebound zorgde ervoor dat de alertere Waterwijkers de eerste bal konden intikken. We herpakten ons en kwamen beter in ons spel, maar in de 6e minuut ging de bal na een corner voor de 2e keer ons doel in.
Kom op jongens, iets meer druk zetten en alerter op de bal!
Dit resulteerde dan in de verdiende 1-2! Indribbelen en schieten maar, zoals in de kleedkamer was afgesproken. Helaas voor ons werd het, weer vanuit een cornersituatie, in het fluitsignaal van het 1e kwart alsnog 1-3.
Het 2e kwart herpakken dan maar de druk er vol op. Dit gaf een evenwichtiger spelbeeld waar de bal op en neer ging maar geen doel trof. We waren er een aantal keer dicht bij. Maar ja, die bal moet wel tussen de palen …

Rust: afspraken snel herhalen en de wedstrijd proberen te keren.

De 2e helft kwamen we feller uit de startblokken, wat in de 23e minuut in de 2-3 resulteerde. Zoals afgesproken de inbal laag en strak over de grond in spelen en intikken maar.
Zo, nu doordrukken!
We kregen een aantal mooi kansen en mogelijkheden, de wedstrijd leek te kantelen … Maar in de laatste 2 minuten van het 3e kwart vergaten we 2 keer direct druk te zetten op een inbal, 2 keer met een intikker verschalkt. Met 2-5 het laatste kwart in.
Dan moet het maar in het 4e kwart gebeuren, vanuit vorige seizoen statistisch een van onze beter kwarten … Zo ook deze, deze ‘wonnen’ we met 2-1, echter dat was te weinig om de bekerpunten thuis te houden. Nu moet het in de volgende bekerwedstrijden en dan maar een beetje hopen dat de Waterwijkers wat puntjes morsen.

Terug in de kleedkamer was de sfeer weer opperbest, gezien het achter gelaten waterballet kunnen de jongens het prima met elkaar vinden én is dat niet het belangrijkste van een teamsport?
Volgende week weer lekker de wei in, om 9.40 op Sporting, een mooie tijd om eens een kijkje te komen nemen.