Groep 2 24

15 september 2018 9:40

ES

Opstelling

Hoppa, wedstrijd 2 in de poulefase van de beker! Het was uitslapen vanochtend en met een beetje mazzel ontliepen we de buien die met vlagen over het Sporting complex langs kwamen.
Het praatje en de warming-up door Alex verliepen goed, de jongens geconcentreerd bij de voorbereiding … euh nee dus, de voorafgaande de wedstrijd en penaltyserie van de voetbal maten van JO9-2 waren duidelijk interessanter ;)

Desalniettemin begonnen we scherp aan de wedstrijd, direct druk naar voren en in de 2e minuut de openingstreffer. Een versnelling langs de linkerzijlijn werd beloond met een bekeken schuiver langs de doelman van DESTO. Helaas konden we niet lang van deze voorsprong genieten en moesten we een tegendoelpunt incasseren. Een lob over onze doelman !?!? knappe bal, want deze ging over de langste doelman die we maar kunnen opstellen. Geen nood, volle bak vooruit was het devies. En zo hadden we onze tegenstander goed vaststaan en creëerde we de ene na de andere kans en volgde de ene na de ander scrimmage voor het aanvallende doel. Die situaties ontstonden uit de vele corners die we forceerde. En dat kwam dan weer door de vele schoten die vanuit verschillende hoeken op het DESTO doel werden afgevuurd. Was het dan éénrichtingsverkeer, nou dat zeker niet. DESTO kwam meerdere malen gevaarlijk door, maar de goed keeperswerken en onze felheid van verdedigen wisten we ons doel tot in de rust schoon te houden.
Het 2e kwart kwam er beloning naar werken. Vroeg in dit kwart werd er door ons alert op een rebound gereageerd en de 2-1 was een feit. Niet veel later waren we ook eindelijk doeltreffend uit een scrimmage na een corner. He he, loon naar werk en een betere weergave van de veldverhouding. Het getoonde voetbal was fris en fruitig, mooie passes en uitgespeelde kansen zorgen er helaas niet voor dat de score verder opliep.

In het 3e kwart ging de kleinste van ons onder de lat, gelukkig voor ons werd afstandsschoten gekraakt en bleven we goed aan de bal. En het leek wel of we in een ritme kwamen, want voor de 3e keer op rij scoorde we in de 2e minuut na de hervatting van het spel. Ditmaal werd door een snelle en verre uittrap van de keeper een 1:1 gecreëerd, ja die werd er vakkundig ingeschoven.
Heel heel langzaam kreeg onze tegenstander meer vat op ons spel en wisten een paar keer gevaarlijk voor ons doel te komen. Uiteindelijk lukte het hen om in de 33e minuut onze doelman van afstand te passeren. Er wat doellijntechnologie voor nodig om de 4-2 op het scorebord te krijgen. Tegen het einde van de wedstrijd raakte de pijp langzaam leeg. Gelukkig hadden we genoeg grip op de wedstrijd om deze netjes naar een goed einde te brengen!

Volgende week start te competitie, met wat afrond oefeningen komende week op de training, zijn we er helemaal klaar voor.