... (schot)

Onder 19 zaterdag, JO19-1, Hoofdklasse B

8 april 2017 15:00

Aller, R. van

Na een reeks van 5 gewonnen wedstrijden (Vriendenschaar, MSV, IJFC, Maarssen en VVIJ) zou je denken dat de JO19-1 van Sporting ’70 in bloedvorm is. Helaas is dit niet de waarheid. Veel van deze wedstrijden zijn gewonnen met ondermaats voetbal en keihard knokken. Mede daardoor werd afgelopen zaterdag benadrukt dat er vandaag weer gewonnen moest worden, maar dit keer met verzorgder voetbal. Gelukkig had Sporting deze week de beschikking over een grote trainingsgroep (mede door de terugkeer van Kyan) en kon er goed getraind worden.

Sporting trad vandaag aan tegen Hooglanderveen. In de uitwedstrijd werd daar nog met 1-1 gelijkgespeeld en het beloofde dan ook een zware wedstrijd te worden. Desondanks heerste na 10 gespeelde minuten de vraag: ‘hoe hebben we tegen deze ploeg punten kunnen laten liggen’? Sporting begon sterk en speelde bij vlagen goed voetbal, maar dit werd dan ook mogelijk gemaakt door de slechte organisatie van Hooglanderveen.

Na kansen van Grevink en Stijn werd na een gigantische misser van Wouter de 1-0 binnen gelopen door Stijn. Daarna volgde een fase met kansen voor Sporting en een verdiende 2-0 gemaakt door Joost Grevink op aangegeven van de goed spelende Jouke. Opvallend was dat wederom Niels geen één kopduel leek te verliezen deze wedstrijd. Elke corner tegen viel dan ook op zijn hoofd en werd hard weggekopt.

Daarna viel ook de 3-0, gemaakt wederom door Grevink en nog nutteloos getoucheerd door Jouke. 3-0 werd de ruststand.

Over de tweede helft hoeft niet veel gezegd te worden. Hooglanderveen was niet goed genoeg om gevaarlijk te worden en Sporting voelde niet meer de drang om doelpunten te maken. Dit resulteerde in een uiterst saaie 2e helft met nog een tegendoelpunt (4-1) en een goal van Grevink (die dit weekend werd beloond met een debuut bij het eerste).

Leuk detail van afgelopen zaterdag was de scheids. Waar de scheidsrechter de eerste helft nog uiterst correct ons erop attendeerde dat de cornervlag was omgevallen, was er de tweede helft een moment waarop de leidsman de regels niet helemaal leek te beheersen. Wouter werd hard neergetrapt en de overtreding werd bestraft met een gele kaart. De scheids vroeg Andre (onze leider, verzorger) daarna om Wouter buiten de lijnen te behandelen. Wouter sprak de scheids echter tegen: bij een gele kaart, mag de betreffende speler namelijk in het veld behandeld worden. Klasse.

Sporting JO19-1 kan uit bij OSM de periode definitief binnen halen. Een mooie beloning op een goed seizoen!