Wachtlijstbeheer

Veel mensen willen bij Sporting’70 spelen en wij zitten daarom op het randje van onze mogelijkheden wat betreft veldcapaciteit voor training en wedstrijden. Dit met name zichtbaar doordat oudere teams op zaterdag vaak zeer laat in de middag en bij kunstlicht moeten spelen en oa de O8/O9 pupillen op de zondag moeten spelen. Doordeweeks kunnen we niet alle teams de trainingstijden bieden die ze zouden willen invullen. Om deze redenen beperken we de instroom van de jeugd en het aantal teams. Het aantal teams en het aantal jeugdspelers wordt in de hand gehouden door een wachtlijstbeleid.

Iedereen die zich als lid aanmeldt, komt eerst op de wachtlijst. Aanmelding voor de wachtlijst kost niets, maar levert ook weinig op - men wordt gebeld op het moment dat een speler kan worden ingedeeld in het team. Pas vanaf het moment van indeling vindt daadwerkelijke inschrijving als lid plaats en is men contributieplichtig. Spelers op de wachtlijst kunnen niet ('alvast’) meetrainen.

De wachtlijsten worden afgewerkt op volgorde van binnenkomst van het aanmeldformulier. Belangrijk is de aanmelddatum. Hoe eerder die is, des te eerder is men aan de beurt. Het afwerken van de wachtlijst gebeurt evenwel per geboortejaargang en voor meisjes en jongens afzonderlijk. Als een jaargang vol is, moet men wachten tot er een plaats vrijvalt doordat iemand anders ophoudt met spelen. Het is dus mogelijk dat kinderen in de ene jaargang snel aan de beurt zijn, terwijl ze in een andere jaargang heel lang moeten wachten.

Sporting'70 kent een familieregeling. Stat je op de wachlijst en heb je een tweedegraads spelend familielid binnen Sporting'70, dan krijg je voorrang binnen je leeftijdsgroep. Er moet uiteraard wel plek zijn. 

Indien men een plaats krijgt aangeboden en men verkiest om op de wachtlijst te blijven, wordt de aanmelddatum herzien. De wachtlijsten worden beheerd door de hoofdleider van een leeftijdscategorie, die de spelers in een team indeelt. Het is dus niet de teambegeleider of de trainer die hierover beslist.
Over het verloop van de indeling en de kansen om op een bepaalde termijn te worden ingedeeld in een team, kan contact worden opgenomen met de betreffende hoofdleider of met de SupportDesk

Bij bijzondere omstandigheden kan worden afgeweken van de volgorde van aanmelding. Hierover beslist het bestuur van Sporting’70.

Onze wachtlijst is ivm de privacy regelgeving niet openbaar. Vragen over de wachtlijst kun je stellen aan de SupportDesk


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!