Spelregelbewijs

GEBOREN IN 2004? HAAL JE SPELREGELBEWIJS!

Ben je geboren in 2004, zorg dan dat je voor september 2021 je spelregelbewijs hebt gehaald! Vanaf 1 september heb je het spelregelbewijs nodig als je wedstrijden wilt spelen. Het spelregelbewijs maakt voetballers vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter.

De KNVB heeft het spelregelbewijs ingevoerd als onderdeel van het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”. 
Uitgangspunt van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Op www.voetbalmasterz.nl is de info te vinden om in eerste instantie vijf oefenlevels te kunnen doorlopen, en uiteindelijk via de eindtoets het spelregelbewijs te halen .

De oefenlevels kunnen zo vaak gemaakt worden als dat je wilt. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het spelregelbewijs gehaald.

De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties. Uit onderzoek onder scheidsrechters en coaches is gebleken dat rond deze situaties de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel.

Maar let op: het inloggen op Voetbalmasterz.nl moet gebeuren met het mailadres dat bekend is bij Sporting'70. In veel gevallen is dit het mailadres van één van je ouders/verzorgers.Lukt het inloggen niet meteen, stuur dan een mail naar spelregelbewijs@sporting70.nl met je naam, dan laten wij je weten hoe je kunt inloggen.

Ben je ouder dan 17 en heb je het spelregelbewijs nog niet gehaald, doe dit dan zo snel mogelijk!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!