Spelregelbewijs

JO17 en MO17: start met halen van je spelregelbewijs!

Elk najaar kunnen spelers van JO17 en MO17 al starten met het halen van het spelregelbewijs. Het spelregelbewijs maakt voetballers vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter.

De KNVB heeft het spelregelbewijs ingevoerd als onderdeel van het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”. 
Uitgangspunt van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Nog voor het einde van het jaar ontvangt ieder JO17/M017-lid een mail met een activatiecode en een link naar Voetbalmasterz. Op www.voetbalmasterz.nl is de info te vinden om in eerste instantie vijf oefenlevels te kunnen doorlopen, en uiteindelijk via de eindtoets het spelregelbewijs te halen .

De oefenlevels kunnen zo vaak gemaakt worden als dat zij willen. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het spelregelbewijs gehaald.

De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties. Uit onderzoek onder scheidsrechters en coaches is gebleken dat rond deze situaties de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel.

Ben je ouder dan 17 en heb je het spelregelbewijs nog niet gehaald, doe dit dan zo snel mogelijk!
Stuur een mail naar spelregelbewijs@sporting70.nl en je ontvangt zsm een mail met activatiecode.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!